Sierra de Espuna.jpg

Sierra de Espuña Een indrukwekkend natuurpark

Natuurliefhebbers, opgelet. U heeft misschien al eens van Sierra de Espuña gehoord en zo niet, dan praten wij u graag bij. De schoonheid van Sierra de Espuña is een bezoekje meer dan waard. De bergketen in de buurt van Murcia kent veel wandelroutes, van paden voor beginners tot de moeilijker begaanbare paden. Voor korte en voor lange wandelingen.

Het is ook een aanrader om rond te rijden rondom de bergketen. De uitzichten en vergezichten zijn vaak adembenemend. De hoogste top vindt u op 1583 meter hoogte. Hier kan het in de lente en herfst al enorm koud worden. U vindt hier dan ook Pozos de la Nieve, dit zijn sneeuwhutjes daterend uit de zestiende eeuw. Een aantal van deze hutjes zijn in oude staat hersteld en van de rest staan alleen de ruïnes er nog. In deze natuurlijke omgeving. 

A drive around the mountain range is also worthwhile. The views of the valleys around Murcia are breath-taking. The highest peak is 1583m high, and it can be very cold at the top in the spring and autumn. At the top, the “Pozos de la Nieve” can be found: snow-huts dating from the sixteenth century. A few of which are restored, the rest are ruins. In dit natuurgebied lopen de Barbarijse schapen rond. Deze schapen zien eruit als geiten of steenbokken en zijn vanuit het Atlasgebergte in Afrika naar dit gebied gebracht. Als u goed om u heen kijkt ziet u ook veel eekhoorns, kikkers en vlinders.

In het voormalige klooster van Eulalia vindt u een tapasrestaurant met een prachtige tuin eromheen.