ayuntamiento 2.jpg

Welcome in Murcia Voor leuke activiteiten en historie

In het zuidoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee, vindt u de Costa Calida en de Costa Blanca. De zandstranden die hier te vinden zijn zorgen ervoor dat deze omgeving heel goed geschikt is als vakantiebestemming.

Daarnaast vindt u hier veel leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld gaan zeilen, duiken of een helend en ontspannend modderbad nemen. Voor golfliefhebbers is deze omgeving het paradijs met veel golfbanen.

Bent u op zoek naar een iets levendigere omgeving? Breng dan een bezoek aan een van de 3000 fiestas die Spanje rijk is of ga voor een adrenaline rush in een van de te gekke attractieparken.

Vista_de_la_Alhambra.jpg

Granada Een culturele belevenis

Granada is slechts 2 uur rijden van uw vakantiewoning, maar dat is het zeker waard om een bezoek te brengen aan deze mooie stad. U zult erachter komen dat één dag niet voldoende is om het wereldberoemde Alhambra te ontdekken, maar een aanrader is het wel.

Vanaf Granada is het een half uurtje rijden naar het zomerse ski-oord van Sierra Nevada. Hier is het tot in de late lente, en soms zelfs 's zomers nog, mogelijk om te skiën. 

castillo de los velez 2.jpg

Ontdek Murcia En nog veel meer

De rijke geschiedenis van Spanje wordt wel eens fascinerend genoemd. Dat dat niet voor niks is, ontdekt u in de stad Cartagena. Dit is de oudste havenstad van Europa. Hier vindt u volop archeologische schatten, zoals het Romeinse theater and veel indrukwekkende musea.

Ook een bezoek waard is de stad Murcia. Een prachtige stad vol cultuur, zoals u die alleen in Spanje vindt, die u al in 45 minuutjes bereikt. Ook een bezoek aan Guadalest, een typisch Spaans dorpje in de bergen is een heuse aanrader.

Daarnaast vindt u langs de kustlijn talloze restaurants, winkels en bars die veelal van begin juni tot begin september geopend zijn. De echte Spaanse tapasrestaurantjes zijn gelukkig vaak het hele jaar door geopend.